lørdag 8. september 2007

Loco Loco!!

07.09: Dagen begynnte med et besok paa markedet med vaare spansklaerere. Her skulle vi gjennom hver vaar renselse( una limpia). Ritualet inneholdt bl.a plantepisking, eggemasasje(dette gjaldt ogsaa mage og pupp!), bodypaint og sist men ikke minst ble vi spyttet paa. Tilslutt knuste hun egget i en gjennomsiktig pose for aa see vaare aura. Begge fikk vi svaert positivte utslag: ingen problemer og god energi. Under omvisningen paa markedet fikk vi smake paa hjemmelagde karameller. Dette var uheldigvis ikke det eneste vi opplevde! Randi ble kastet mat paa av to gutter, og Pernille fikk et kraftig tafs i rompa! Saare i baken gikk vi hjem.

Dagen var kommet for aa bytte rom. Vi skulle opp i den "eksklusive" andre etasjen. Her fikk vi eget bad og tv:) Deretter gjorde vi oss klar for kvelden. Vi skulle ut a se Pernilles laerer, Martha magedanse. Dette var en goyall opplevelse.

Senere gikk vi til Cuco for aa svinge oss paa dansegulvet. En bisarr kveld var i vente! Ikke bare fikk vi rundtur i Andreans utrolige leilighet i andre etasje.(som inneholdt bla musikkstudia, megahuge tv og fotoshoot-rom og kattungen Mimi<3) men stikkord som; svenskemann, skjeggemann, strippemann, klatremenn, Johnemann og bifilmann (som kanskje ikke var saa bifil likevel?) kan ogsaa nevnes. Kvelden ble avsluttet med fitness frokostblanding og en heftig latterkrampe fra kveldens opplevelser.

Dagens sitat: Que pasa LOCO!?
Har dere sporsmaal er det bare aa sporre;)

Pust og Pes

06.09
Torsdagen kjope vi oss maanedskort paa et treningsenter kort avstand fra "Mama Latina"(hostellet vaart). Der finner man svommebasseng, sauna, dampbad, squasj(heh), treningsapparater og arobicks. Dagen hadde Pernille spist baade Mexicanske bonner og en kraftig is! Dette forte til hyppige dobesok under squasjtimen:P Det ble heller ikke bedre da vi senere skulle benytte oss av jacuzzien! Naa var det ikke uheldig avforing i boblebadet som vi kanskje anntydet, men Pernille innelaast i en dusj!!!! Fortvilet som Randi var forsokte hun aa klatre over fra andre siden. Heldigvis har Hulken enna krefter igjen fra russetiden(noe man ikke skulle tro:P) og klarte aa dra doren fra hverandre:)
Paa kvelden blir Randi med John og hans kamerater paa Cuencas hoyeste punkt, bedre kjent som Tora. Her strakk utsikten seg utover hele byen og det var utrolig vakkert! Randi med sin store kjeft ble med paa et veddemaal. Veddemaalet var basketball og taperen maa hoppe i Cuancas kaldeste elv. Norway vs Ecuador! Pernille som laa hjemme med mageproblemer, hadde ingen aning om hva Randi hadde dratt henne med paa.

Dagens sitat: (Randi) jaja, da endte jo alt godt uten bajs i boblene..!

Cha cha cha!

05.09: Vaar forste salsa opplaering! Laereren var av ecuadoriansk opprinnelse, lav og litt feminin. Dette ble en goyal opplevelse, og vi brukte det vi laerte videre utover kvelden da vi alle gikk sammen til "La mesa". Dette er en populaer salsaklubb, med et ironisk lite dansegulv. Stedet var proppet av mennesker! Folk hadde tydelige problemer med aa uttale navnene vaares, og vi ble bedre kjent som "Pamela" og "Candy". Sammen innforte vi det norske slengutrykket "Hva skjera Bagera?" og folk hortes ut som ekte ostlendinger.

Dagens sitat: Pamela and Candy from the pink house? (Vaart kjaere hostel er nemlig rosa)

Forste skoledag

03.09: Vi tar folge med sveitseren Franzesca til skolen. Det tar 15 minutter aa gaa fra hostellet. Skolen begynner 0830 om morgenen. Her har vi 4 individuelle timer hver dag. Begge fikk vi hver vaar kvinnelige laerer som er svaert hyggelige. Skolen skal vaere en av de beste i Ecuador, og pausene inkluderer varme drikker samt torre boller. Pausen er ogsaa en fin annledning til aa bli kjent med andre elever. Paa kvelden spiste vi (igjen) paa Pizza Hut som er nabo til hostellet. John og hans gode venn, lubne-Jimmy var ogsaa med. Kvelden kom, og det ble tid for spansklekser. Randi fikk hjelp av John, og sammen parkerte de seg utenfor hostellet. Lubne-Jimmy fikk fort sansen for lillesoster Siri da Randi viste fram fotoalbumet.

Dagens sitat: Chendo!

Forste helg i Cuenca

31.08: Endelig helg! Fredag morgen voknet vi opp i et sattan saa kjolig kott. Rommet hadde vi blitt midlertidig utdelt paa grunn av for mange folk paa hostellet, og kan beskrives som folgende: hullete vegger, senger paa trepaller, kjolig, men dette tok vi med et smil. Likesaa gjorde vi da vi ble presentert for dusjen. Et voldsomt utbrudd av latter oppstod. Dusjen lignet nemlig en peis med en skremmende underlig form for dusjhode. Varmt vann var kan ikke beskrives som barnemat! Etter dette dro vi til byen hvor vi fikk skaffet oss alpakkasokker og ullgensere da vi forstod at dette ville vaere nodvendig for aa overleve natten.

Da kvelden kom varmet vi kroppene med en ordentlig cerveza (ol) Vi kom i kontakt med 4 amerikanere og 2 engelske som ogsaa bodde paa hostellet. Alle var rundt 23 aar gamle, og er i Cuenca for aa laere bort engelsk. Vi bestemte oss for aa gaa ut sammen, og startet kvelden med en drikkelek for saa aa gaa ut paa et lokalt discotek, naer hostellet. Her var musikken paa hoyeste nivaa, og smaatassene visste virkelig hvordan aa vrikke paa rompa:) Her ble vi kjent med folk av alle slag. Randi kom i god kontakt med John, som kunne godt engelsk pga 7 aar i USA.

Dagens sitat: (Pernille) Jeg fryser. Skal vi ikke fyre opp peisen? Nei, faen dusjen..!

01.09: Lordag dro vi til Baños. Stedet ligger ved en vulkan og dette benytter de til aa lage damp og varme i bassenger. Sport og restauranter fantes ogsaa. Her fant vi oss godt tilrette. Paa hjemveien bestemte vi oss for aa bruke bussen, og dro saa for aa spise paa Pizza Hut. Saa sultne som vi var ble det baade forrett og hovedrett. Hovedretten inkluderte ikke bare lasagne, men en kvist som Pernille fant godt gjemt i maten.
Paa kvelden var det ut paa discoteket igjen. Vi satt oss godt tilrette ved baren og ble med en gang kjent med eieren av stedet, kalt Andrean. Sammen hadde vi det kjempemoro med olkrig og salsaopplaering. Andrean imponerer med sitt norske ord "fittelok", og det blir dette navnet han ble tildelt. Randi blir "Olga" og Pernille "Fuckface". I lopet av kvelden kommer sannheten fram. Andrean sin hyppige blunking med oyene, hans utvalg av klaer og matchende hatter og feminine stemme hadde sin forklaring. Andrean var bifil og baren hadde han dopt "Cuco". Han innviterer oss med paa en konsert som skulle vaere dagen etter. Hans gode venn, Steven, skulle ogsaa vaere med.

Dagens sitat: (Randi) Er det bare meg eller smaker denne bollen lakris?

02.09: Vi ble hentet paa Pizza Hut klokken 1400 som avtalt. Andrean kom ikledd i matchende rodt antrekk og sort hatt. Vi kjorer til "X-treme" parken hvor konserten ble holdt. Parken var gigantisk og flere tusen mennesker var kommet for aa beundre hans lange lokker og sangstemme. Artisten er meget populaer i Ecuador og hadde to halvnakne dansere. Publikum gikk amokk og lop opp paa scenen. Med vaar gode utsikt pga vaare lange ben, hadde vi mange missunnelige jenter rundt oss. Etter konserten fikk vi prove den meget populaere "snurreballen". Vi ble spinnet slik at hodene naermest eksploderte til ecuadorinask underholdening. (Bilder ligger med)

Dagens sitat: (Pernille) Stop you fuck, my head is RED!!!!